Vallvidrera:Som un poble!!!!

7/1/2010 Edición Impresa Noticia al Periodico

DESAFECCIÓ EN UN BARRI DE SARRIÀ-SANT GERVASI

Veïns de Vallvidrera faran una consulta per ‘separar-se’ de BCN

    Veïns de Vallvidrera protesten contra el municipi, el 18 de desembre passat. Foto: ITALO RONDINELLA
    Veïns de Vallvidrera protesten contra el municipi, el 18 de desembre passat. Foto: ITALO RONDINELLA
    CARLOS MÁRQUEZ DANIEL
    BARCELONA
    Uns parlen de prepotència i els altres denuncien un boicot al diàleg. Mentre que els primers declaren la guerra, els segons critiquen les decisions unilaterals. Els veïns es manifesten i el poder públic parla de minories. Vallvidrera, el poble de la muntanya engolit per Sarrià, primer, i per Barcelona, després, se sent l’última de les prioritats de la vorera sud de la plaça de Sant Jaume. La desafecció és evident en un barri peculiar per la seva orografia, la seva tranquil·litat, el seu clima fresc i la seva gent amable i combativa; en un districte en què el PSC governa amb només tres regidors per 10 de CiU i cinc del PP; en una zona, en resum, d’habitants acabalats i inversió pública escassa. Els veïns ja han convocat una consulta popular, simbòlica, sobre la seva separació de Barcelona.
    Francesc Comulada és membre de l’associació de veïns del Mont d’Orsà. Com molts altres residents al barri, el 18 de desembre passat va participar en una manifestació a la plaça de Vallvidrera per denunciar el que ells consideren «prepotència municipal». Hi va haver bon humor i xocolata calenta per combatre el grau positiu que es registrava a les vuit del matí, però el sentiment general dels veïns que es van concentrar contra l’ajuntament era d’indignació per «la falta de diàleg i la presa de decisions sense consultar els ciutadans». Tres projectes concrets han provocat aquest cisma
    entre poble i governant: l’enderrocament de Can Pujades, una masia amb més de 300 anys d’història;
    la construcció d’una nova guarderia en un lloc que els veïns rebutgen, i la reforma de la carretera
    que uneix Vallvidrera amb el Tibidabo.

    ¿REUNIONS PARTICIPATIVES? / Comulada assegura que no hi ha participació, que la regidora de Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, «pren decisions sense consultar els veïns» i que abans, en temps de l’anterior regidora, Katy Carreras, «sí que hi havia converses amb els ciutadans» per decidir el futur de qualsevol pro-
    jecte que afectés la vida diària del barri.
    Jaurrieta, per la seva banda, assegura que aquesta associació de veïns ha decidit, «de manera unilateral», trencar les relacions amb el districte i deixar d’assistir a les reunions «en què es parla del futur del barri». Comulada argumenta que no té sentit asseure’s en una taula en què només es tracta d’«acatar i no d’aportar idees».
    Així, amb les posicions tan allunyades, el barri manté un 40% de carrers sense asfaltar, els nens no tenen cap espai cobert on practicar esport i els comerços es queixen de l’alarmant escassetat d’aparcament que obliga molts veïns «a apostar per les grans superfícies de Sant Cugat del Vallès». Una situació així ha portat un grup de veïns a plantejar una consulta per la independència de Vallvidrera que se celebrarà la primavera que ve. «És una idea cada vegada més present. Tot i que sabem que és una cosa impossible, esperem que serveixi perquè l’ajuntament s’adoni que ja n’estem farts», expliquen.
    El pròxim pas dels veïns serà «baixar a la ciutat» per seguir el plenari del districte que se celebra al febrer. Llavors, en funció de l’actitud i les respostes que els doni l’ajuntament, es plantejaran noves accions per al futur. El que sí que ja està al calendari és la botifarrada popular amb consulta popular. ¿Vallvidrera independent? Per ara, Vallvidrera indignada.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Recordant Espriu

    Recordant Espriu